×

2019 için en iyi şifre yöneticileri

2019 için en iyi şifre yöneticileri

Yapışkan notaları hendekle ve huzuru al. Dijital yaşamınızı korumak için bir şifre yöneticisi seçin.

şifre yöneticisi-promo.jpg

2019 şifre yöneticisi dizinine hoş geldiniz. Tüm bu hesapların ve şifrelerin kargaşasını düzene sokmak için favori araçlarımızı seçtik.

Ve dürüst olalım: “kaos” doğru bir tanımdır. Karmaşık şifrelerin hatırlanması zordur, birçok kullanıcı varsayılan olarak “password”, “abc123”, evcil hayvanlarının adı ve diğer korsan dostu adlandırma kuralları gibi şifreleri kullanır.

Parola ihlallerinin yüz milyonlarca kullanıcıyı etkileyebileceği bir dünyada, şifrelerinizin İnternet’in daha çok köşesinde dolaşıyor olması olasıdır.

Şifre yöneticileri kurtarmaya!

Bir şifre yöneticisi, hepsi yararlı olan birçok amaca hizmet eder. Tüm şifrelerinizi tek bir şifreli (ve şifre korumalı) çatı altında tutar. Sizin için güçlü şifreler oluşturur ve farklı sitelere giriş yaptığınızda bunları otomatik olarak ekler. Online alışverişi kolaylaştırmak için ödeme bilgilerini bile saklayabilir.

Neredeyse tüm bu araçlar, kimlik kasanıza erişim için bir ana şifre oluşturma prensibiyle çalışır ve ardından şifre yöneticisi kullandığınız siteler ve uygulamalar için bireysel kullanıcı kimlikleri ve şifreleri girer. Bu yaklaşımın bir yararı, artık şifreleri kendiniz hatırlamanız gerekmediğinden, her siteye veya uygulamaya farklı, karmaşık ve hatırlaması zor bir şifre verebilirsiniz.

Risk nedir?

Bütün şifreleriniz tek bir yerde mi? Bir bilgisayar korsanı ana şifrenize erişirse ne olur? Bu, tüm hesaplarınızı yağmalamaya açık bırakacaktır  . Aynı şekilde, bir bilgisayar korsanı şifre yönetimi şirketinin merkezi kasasını kırmayı başarırsa, milyonlarca hesap bilgisinin tek bir bilgisayar korsanlığında çalınması mümkündür.

Bu endişelerin ikisinde de savunma var. Çoğu şifre yöneticisi çok faktörlü kimlik doğrulaması kullanır, bu nedenle kimlik bilgileri kasanıza erişim yalnızca hem doğru şifre hem de doğru kimlik doğrulama koduyla verilir. Bu kod yalnızca sahip olduğunuz bir cihazda bulunur ve dünya genelinde birisinin bilgilerinize erişebilme özelliğini sınırlar.

Ana kasalar, genellikle cihazlarınızdan çıkmadan önce, parola bilgilerinizi yerel olarak şifreleyerek satıcılar tarafından da korunur. Bu bilgiler, şifreli bir biçimde, satıcılar tarafından işletilen sunucularda saklanır. Çoğu durumda, bu yeterince güçlüdür.

Onları nasıl değerlendiriyoruz?

Buna rağmen, bazı insanlar tüm şifrelerini yerel olarak depolamayı tercih ediyorlar (yani sadece merkezi sunucularda değil, sadece cihazlarında). Ayrıca, bazı kullanıcıların devlet müdahalesi durumunda, bazı ülkelerde şifrelerinin saklanmasını istemediği yetki alanları bulunmaktadır. Mümkün olduğunda, hangi hizmetlerin size şifrelerinizin nasıl depolanacağını belirleme seçeneği sunduğunu belirttik.

Ayrıca desteklenen platformlar, desteklenen tarayıcılar ve güvenli kasanın güvenli bir cüzdan işlevi görüp görmediği, kredi kartı gibi diğer bilgileri depolayıp düzenlemediği için kredi veriyoruz. (Neredeyse hepsi yapar.)

Fiyatlandırma gelince, hemen hemen her hizmet ücretsiz deneme sunar. Aşağıdaki tek kullanıcı fiyatlarını paylaştık, ancak çoğu şifre yöneticisi aile, takım ve işletme planları da sunuyor.

En iyi şifre yöneticilerinden bazılarına bakalım. Bu hizmetleri geliştirmeye devam ettikçe bu girişi güncelleyeceğimiz için sık sık kontrol edin.


kaleci

Keeper

Keeper  , çeşitli güçlü kimlik doğrulama yöntemleri ile birlikte geniş bir yelpazede desteklenen cihazlar ve tarayıcılar sunar.

Bir yazılım geliştirme kitine (SDK), tek oturum açma (SSO) gibi kurumsal özelliklere sahiptir ve  tek dokunuşla kimlik doğrulama için Duo ile bütünleşir  . Ayrıca, verilerinizin dünyadaki belirli bölgelere izole edilmesini sağlar, bu nedenle bu bölgelerin dışına erişilemez (ve veriler bu bölgelerde depolanmaz).

Bu ürünlerin çoğu gibi, Keeper mobil cihazlarda biyometrik oturum açmayı (parmak izi ve yüz tanıma) destekler. Kaleci kayıtları, ücretli bir Kaleci hesabına sahip olanlarla paylaşılabilir. Puan topladı, çünkü acil bir durumda verilerinize erişebilecek bir miras veya acil durum kişisi belirlemenize izin veriyor.

Keeper , 1Password, Dashlane, EnPass ve LastPass dahil olmak üzere çok çeşitli diğer parola yöneticilerinden içe aktarır. Ayrıca Chrome , Opera ve  Firefox’tan şifre mağazalarından da ithal edecek  . İşletmeler ve ekipler için planların yanı sıra bir aile planı vardır.

KEEPER’DE GÖRÜN

bir

1Password

  • Deneme sürümü sunuyor
  • Çalıştığı yerler:  iOS , Android, Windows, Mac
  • Temel fiyat: 35.88 $ yıllık

1Password  son birkaç yılda popülerlik kazanıyor ve iyi bir sebepten dolayı. 1Password’ün en ilginç özelliklerinden biri, çok sayıda mobil uygulamaylakod içi entegrasyonudur  . Diğer şifre yöneticileri için gereken kopyalama / yapıştırma işlemlerinden ziyade (özellikle uygulama içi iletişim konusunda oldukça titiz olan iOS’ta), 1Password kod düzeyinde çok sayıda popüler mobil uygulamaya entegre edilmiştir.

Bir başka yararlı özellik de, 1Password’ün bir kimlik doğrulama uygulaması olarak işlev  görmesidir , bu nedenle hem bir şifre yöneticisine hem de GoogleAuthenticator veya Authy gibi bir uygulamaya sahip  olmanıza gerek yoktur. 1Password geleneksel multifactor kimlik doğrulamasını kullanmaz (iOS ve Android’deki parmak izleri hariç). Ek bir güvenlik faktörü eklemek için bir kimlik doğrulama uygulaması kullanmak yerine, 1Password şifreleme anahtarına gizli bir anahtar ekler, böylece hiçbir anahtarın şifresi çözülemeyebilir. Bu anahtar cihazlarınızda bulunur, böylece cihazınız olmayan hiç kimse erişemez.

1Password’ün en önemli noktalarından biri , şifrenizin belirli bir alt kümesini hariç, sizinle seyahat eden herhangi bir makinenin erişebileceği herhangi bir kasadan çıkarmanıza izin veren iyi tasarlanmış “seyahat modu” dır. Bu, sınır kontrollerinde kolluk kuvvetleri de dahil olmak üzere herkesin parola kasanızın tamamına erişmesini önler.


bulanıklık
Ekran görüntüsü CNET

Blur

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac
  • Baz fiyat: yıllık 39 ABD doları

Blur  , anında sanal kredi kartı numaraları oluşturan, şifreleri yöneten, özel bir özel telefon numarası ve daha fazlasını sağlayan bir üründür. Blur, şifrelerinizi, ödemelerinizi ve gizliliğinizi korumak için tek hepsi bir arada çözümdür. Blur, daha önce hiç bir üründe bir araya getirilmeyen çok çeşitli benzersiz çevrimiçi gizlilik özellikleri ile son derece güvenli bir Parola Yöneticisi temeli üzerine kuruludur.

Ürünün daha önceki bir sürümü MaskMe adlı bir tarayıcı uzantısıydı, ancak tüketiciler için tam güvenlikli bir ürün haline getirildi.

Blur hem yerel depolamayı hem de bulut tabanlı bir kasanın yanı sıra normal şifre yakalama, otomatik doldurma ve şifre oluşturucu sunar. Blur’u benzersiz yapan şey, kimliğinizi korurken iletişim kurmanıza yardımcı olacak dijital cüzdan konseptinin ötesine geçmesidir. Tek kullanımlık kredi kartı numaraları oluşturmanıza olanak sağlar, böylece hiçbir zaman gerçek numaranızı vermezsiniz. Ayrıca, sanal bir telefon numarası oluşturmanıza olanak sağlar, böylece birisine rakamlarınızı vermeniz gerekirse, gerçek numaranızı gizli tutabilirsiniz.

Blur’un arkasındaki şirket olan Abine, çevrimiçi veri brokerlerinin kişisel bilgilerinizi İnternet’ten çıkarmasını isteyen DeleteMe adlı 129 dolarlık bir hizmet de sunuyor.


stickypass

Sticky Password

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac
  • Baz fiyat: yılda 29.99 ABD doları

Yapışkan Şifre  , nesli tükenmekte olan bir deniz yaratığı türü olan Fransız manatee kelimesiyle adlandırılan Lamantine Software tarafından üretilmektedir. Ve şirket parasını adaşının arkasına koyar: Satılan her Sticky Password kopyası için lisans ücretinin bir kısmı kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağışlanır Manatee Club’a kaydedin.

Yapışkan Şifre Edge’te çalışmamasına rağmen , Windows’ta Chrome, Chromium, Firefox, Thunderbird, IE, Comodo Dragon, Opera, Soluk Ay, SeaMonkey ve Yandex için destek sağlar; Firefox, Dolphin ve Android’de UCWeb; İOS’taki Safari  ; Mac’te Safari ve Chrome.

Küçük bir kullanım, bu ürünün herhangi bir dijital cüzdan sunmadığıdır. Bununla birlikte, sağlam bir form doldurma özelliğine, iOS ve Android parmak izi taramasında Touch ID için biyometrik desteğe ve parolanızın yalnızca yerel kopyalarını tutma veya bulutta saklama seçeneğine sahiptir.

YAPIŞKAN ŞİFRE’DE GÖRÜN

passboss

Şifre Patronu 

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows
  • Baz fiyat: yılda 29.99 ABD doları
  • 25% KAYDET – SAVE25 kodunu kullan

Parola Patronu  Windows, iOS ve Android’i destekler ancak Mac veya Linux sürümünü listelemez. Platformlar arasında şifre erişimine ihtiyacınız varsa, başka bir araca bakmak isteyebilirsiniz.

Hem erişim hızını yönetmek hem de sahip olabileceğiniz herhangi bir yargı veya devlet gizliliği endişesini ele almak için, şifrenizin hangi bölgede veya bölgelerde saklanacağını seçebilmeyi sevdik.

Yerel şifre yöneticilerinde Chrome, IE, Firefox, Opera ve Edge için oluşturulan şifreler Password Boss’a aktarılabilir. Ayrıca 1Password, Dashlane, LastPass ve RoboForm’dan içe aktarmayı destekler.

Password Boss’un tam sürümünü 501 (c) 3 kar amacı gütmeyen kuruluş elemeleri için ücretsiz sunduğunu görmekten memnuniyet duyduk  .


son Geçiş

Son Geçiş

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac, Linux
  • Baz fiyat: yıllık 24 ABD Doları

LastPass  , 2015  yılında LogMeIn tarafından  satın alındı ve bu kullanıcılar arasında bir hayranlık uyandırdı. Ürün, satın alımdan sonra büyük ölçüde değişmeden kalmasına rağmen, kullanıcılar ücretsiz özelliklerde azalma ve premium ürün fiyatının yılda 12 dolardan 24 dolara çıkarılmasından dolayı üzülüyorlardı. Ancak, bu yıl rehberimizden de görebileceğiniz gibi, yılda 24 ABD Doları’nda bile, LastPass rakiplerinin çoğundan daha ucuz.

Rakiplerinden bazılarının aksine, LastPass sadece bulut hizmetidir. Yerel bir kasa yok. Ürün, tarayıcı uzantıları yüklemiş olan tarayıcıların içinde iyi çalışır. LastPass’ın en güçlü özelliklerinden biri güvenlik sorunu. Tüm şifre veritabanınızı gözden geçirir, kaç hesabın yinelenen şifreleri olduğunu ve hangilerinin zayıf şifre koruması olduğunu belirler.

Ürün ayrıca, bazı şifreleri manuel olarak yapmanız gerekmeden otomatik olarak değiştirmenize olanak tanır. Bu, eski şifrelerinizin sahip olabileceği bilgisayar korsanlarının değerlerini ortadan kaldıran, sürekli değişen bir kimlik bilgileri kümesine sahip olmanızı sağlar. LastPass’in kendi kimlik doğrulama uygulaması vardır ve bazı genel web siteleri için girişi onaylamak için yalnızca dokunmanıza izin verir.


dashlane

Dashlane

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac
  • Baz fiyat: 39.96 $ yıllık

Dashlane’in en ilginç özelliklerinden biri , Site İhlali Uyarısı olarak adlandırdığı şeydir. Fikir, eriştiğiniz sitelerin herhangi birinin ihlali olması durumunda, Dashlane’ın size bildireceğidir. Tabii ki, bu, ihlalleri olduğu bilinen ve genellikle daha büyük siteler olduğu bilinen sitelerle sınırlıdır. Öyle olsa bile, hem geceleri daha iyi uyumanıza hem de uykunuzu kaybetmenize yardımcı olacak harika bir özellik. Güvenlik böyle.

Dashlane , 1Password, RoboForm ve LastPass dahil olmak üzere diğer bazı rakiplerden ithalat yapabilir. Ayrıca CSV dosyalarından içe aktarma için bir mekanizma sunar.

Dashlane’nin sunucularında ( patentli bir güvenlik mimarisi kullanan) herhangi bir şifre verisi saklamamayı seçebilirsiniz , ancak bunu yapmak için senkronizasyonu devre dışı bırakmanız gerekir; bu, makinelerinizde şifre verilerinizi yönetmekten, yedeklemekten ve taşımaktan sorumlu olduğunuz anlamına gelir. Buna rağmen, sahip olmak için iyi bir seçenek.

DASHLANE’DE GÖRÜN

enpass

EnPass

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac, Linux , Chromebook
  • Mobil cihaz başına 9,99 ABD doları

EnPass , BlackBerry cihazları, Chromebook’lar, Linux makineleri de dahil olmak üzere hemen hemen her şey üzerinde çalışır ve hatta bir USB çubuğunda yaşayan taşınabilir bir sürümü de vardır. Edge tarayıcısı için bir uzantı ve bir Windows Mağazası uygulaması da dahil olmak üzere mükemmel Windows 10 ( Amazon’da 100 $ ) desteğine sahiptir.

EnPass için fiyat ve iş modeli çekici. Aylık bir ücret yerine, kullanmak istediğiniz her mobil cihaz işletim sistemi için bir kerelik 9.99 dolar ödersiniz . Masaüstü sürümü ücretsizdir. Ürün, bir bulut arşivi yerine yerel veri depolarına yöneliktir. Bu, bilgisayar korsanlığı ve ihlal ayak izini önemli ölçüde azaltır. Parola arşivlerinizi cihazlar arasında senkronize tutmak istiyorsanız, ürün iCloud, Dropbox , OwnCloud, GoogleDrive, One Drive ve Box’ta bulut senkronizasyonuna izin verir .

ENPASS ÜRÜNLERİNDE FIRSATLAR EDİNİN

logme

LogmeOnce

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac
  • Temel fiyat: yılda 12 ABD doları

LogmeOnce hakkında bilinmesi gereken ilk şey , ürün adlandırma kurallarının kafa karıştırıcı olabileceğidir. Ücretsiz olan bir “Premium” sürümüne sahiptir. Ayrıca yılda 12 dolar, yılda 39 dolar karşılığında Profesyonel ve En Son sürümleri de bulunmaktadır. SSO ile birlikte bir işletme versiyonu da var.

Buna rağmen adlandırmalar, LogmeOnce, fotoğraflı giriş seçeneği (çok yönlü kimlik doğrulama biçimi) dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler sunar. Ayrıca, verilerinizin nerede olduğunu belirleme, yerel olarak depolama veya depolama ve bir bulut paylaşım hizmeti aracılığıyla eşitleme özelliğine sahiptir.

LogmeOnce mesajları silebilir, uzaktan bulabilir, kilitleyebilir ve görüntüleyebilir. LogmeOnce Mugshot adındaki mobil versiyonun ilginç bir özelliği, telefonunuza girmeye çalışan birisinin fotoğrafını çekmesini sağlıyor. Kurumsal savaşçılar için, BYOD durumları için hem kişisel veri kasanıza hem de iş veri kasanıza sahip olma seçeneğini sunar.

İşin garibi, ayrıca bir hava tahmini özelliği de içeriyor, çünkü, neden olmasın ki?

LOGMEONCE ÜRÜNLERİNDE FIRSATLAR EDİNİN

robo

RoboForm

  • Deneme sürümü sunuyor
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac, Linux, Chromebook
  • Baz fiyat: yıllık 19.95

RoboForm  , geri gider  waaay  geri. Daha sonra AI RoboForm adını 1999 veya 2000 yıllarında, Windows XP piyasaya sürülmeden önce kullandığımı hatırlıyorum. O zamanlar, yerel Windows uygulamalarında formları dolduran bir sistem tepsisi uygulamasıydı.

RoboForm , bu ilk günlerden beri önemli ölçüde gelişti. Bugün, RoboForm’un Her Yerde RoboForm adındaki bulut depolama sistemi, ücretli hesapları olanlar için kullanılabilir. Ücretsiz RoboForm hesapları, parolaları yerel olarak kendi bilgisayarlarınızda ve mobil cihazlarınızda depolayabilir, ancak senkronizasyon veya yedekleme hizmetleri olmadan da saklayabilir.

RoboForm , Edge ve Opera ile birlikte mükemmel bir tarayıcı entegrasyonuna sahiptir.


zoho

Zoho Vault

  • Ücretsiz sürüm sunar
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Safari (Mac), Chrome ve Firefox (Mac ve Windows)
  • Temel fiyat: yılda 12 ABD doları

Zoho Vault , Zoho’nun geniş ofisindeki ve üretkenlik tekliflerindeki bir başka üründür. Şirket, iOS ve Android’in yanı sıra Chrome, Safari ve Firefox tarayıcılarını da destekler.

Ürün gerçekten takım kullanımı için tasarlanmıştır, ancak bireyler için ücretsiz bir sürümü vardır. Takım kullanımı, kullanıcı başına minimum sayı olmadan kullanıcı başına yılda 12 ABD Doları ile başlar. Profesyonel sürüm yılda 48 ABD Doları, Active Directory ve temel hazırlık özellikleri ekleyen işletme sürümü yılda 84 ABD Dolarıdır. Hem profesyonel hem de kurumsal sürümler, en az beş kullanıcıya sahip olmanızı gerektirir.

Zoho Vault’un tüketici şifre yöneticileri ve üst düzey kurumsal seviyedeki SSO federe giriş sistemleri arasındaki alanda nasıl yaşadığını seviyoruz . Zoho Vault, herhangi bir küçük işletme veya departman yöneticisinin, personel konusunda özel şirket veya güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duymadan çalıştırabileceği bir şeydir. Bu sadece bir şifre yöneticisidir. Dijital cüzdan desteği yok.

Şirketin 24 saat telefon desteği var, ancak yalnızca pazartesiden cumaya. Hafta sonları şifrelerinizi kaybetmeyin.


doğru

True Key

  • Ücretsiz sürüm sunar (15 şifre veya daha az)
  • Çalıştığı yerler: iOS, Android, Windows, Mac
  • Temel fiyat: yıllık 19.99 ABD doları

Intel’in  Gerçek Anahtarı  , kısmen PasswordBox’ı oluşturan kişiler tarafından geliştirildi. Bu hizmet, 2015 yılında Intel PasswordBox ekibini satın aldığında kapandı.

True Key  , “sınırsız” olduğu yıllık 19,99 dolarlık bir program sunuyor. “Sınırsız” kelimesini kullanan her şeyi olduğu gibi, “un” kısmını da görmezden gelmelisin. İşin garibi, veri dolu dünyamızda çok az gerçek veri depolaması gereken bir ürün için True Key, sınırsız ürününü 10.000 parola ile sınırlandırıyor. Daha fazlasına sahipseniz, sadece şansınız kalmaz.

Çoğu insan bu limite çarpmaz. Çok  fazla  şifrem var ve 2.000 hesap aralığındayım. Yine de, bir şifre yöneticisi olarak veri seyrek olan bir şey için bir limit görmek gariptir.

Microsoft’un  Windows’taki Edge tarayıcısını desteklemenin yanı sıra  , True Key Safari’yi de destekliyor, ancak yalnızca iOS için. Mac kullanmak istiyorsanız, Chrome veya Firefox ile kullanmanız gerekir. Ayrıca, Chrome, Firefox ve IE’den yerel şifre aktarımını da destekler.

True Key  , Windows için destek sunar. Uyumlu Windows bilgisayarlarda da Hello yüz tanıma.

Dijital cüzdanın bir sınırı, True Key’in cüzdandaki   CVV kodlarını (kartın arkasındaki kod) desteklememesidir. Saf bir güvenlik açısından, bu iyi bir fikir. Ancak otomatik ödeme ve doldurma için tüm kredi kartı bilgilerinizi saklamak için bir yol bulmanın bir türünü bozuyor.

Öte yandan, mobil cihazınızın fotoğraf çekmesine izin vererek kredi kartınızı araç bilgisine girmenize olanak tanıyan havalı bir kredi kartı tarayıcısına sahiptir.