×

youtube-dl

youtube-dl

youtube-dl

youtube-dl, komut satırını kullanma konusunda rahat olan ileri düzey kullanıcılar için bir araçtır. Grafiksel arayüzleri tercih ediyorsanız, baş ağrısını kurtarın ve sadece aşağıda listelenenlerden birini kullanın.

Ancak, komut satırı yardımcı programlarıyla bir sorun yoksa, youtube-dl herhangi bir video indirme aracının en fazla esnekliğini sunar. Yine de önemsiz bir öğrenme eğrisine sahip olmak karmaşık bir durum, bu yüzden yazıyı okumaya hazır olun yoksa kaybedersiniz.

Ayrıca, Windows ve Linux için kullanılabilen resmi olmayan bir ön uç kullanıcı ara birimi olan youtube-dl-gui‘yi de deneyebilirsiniz .

Özellikler arasında çeşitli video seçimi ve kalite parametreleri, oynatma listesi işleme, indirme hızı sınırı, toplu video indirme, dosyaların otomatik olarak adlandırılması, reklamların dahil edilmesi (şu anda deneysel) ve altyazıların indirilmesi (YouTube gibi siteler) bulunmaktadır.

Aşağıdaki formatlar desteklenir: 3GP, AAC, FLV, M4A, MP3, MP4, OGG, WAV ve WEBM.

youtube-dl, YouTube’dan ve birkaç başka siteden video indirmek için (Facebook, Twitter, Vimeo, NBC, ABC, CNN, FOX HABER, vb . desteklenen siteleri görmek için ) küçük bir komut satırı programıdır . Komut satırı yazılımını beğenmiyorsanız youtube-dl-gui gibi bir GUI edinin . Veya komut isteminden sadece youtube-dl.exe https://www.youtube.com/watch?v=8wR8ynR4M4U yazın ve youtube videonuzu indirir. 

Ayrıca youtube oynatma listesi indirme programı ve youtube alt yazı indirme programı olarak da youtube-dl’yi kullanabilirsiniz.

Tüm özellikler

Başlarken

Windows’ta exe sürümünü bir yere kaydedin (sadece youtube-dl olarak çalıştırmak istiyorsanız PATH’inize) ve komut satırından çalıştırın.

Hemen tüm UNIX kullanıcıları için (Linux, OS X, vb.) Kurmak için şunu yazın:
sudo curl https://yt-dl.org/downloads/2015.10.23/youtube-dl -o / usr / local / bin / youtube-dl

sudo chmod a + rx / usr / local / bin / youtube-dl

Unix’te, dosyayı indirin, yürütme izni verin ve PATH dizinlerinden birine kopyalayın (genellikle / usr / local / bin).

Güncellemek için, youtube-dl -U numaralı telefonu arayın, sık sık yapmanızı öneririz.

Bundan sonra komut satırından youtube-dl olarak çağırabiliyor olmalısınız. Youtube-dl’yi aşağıdaki örneklerde kullanacağım. Kullanım talimatları kolaydır. Youtube-dl’yi ve ardından bir video URL’si veya tanımlayıcı kullanın. Örnek: youtube-dl “http://www.youtube.com/watch?v=foobar”. Video, bu örnekte foobar.flv dosyasına kaydedilecektir. YouTube.com videoları genellikle Flash Video formatında olduğundan, uzantıları flv olmalıdır. Linux ve diğer birliklerde, en son ffmpeg sürümünü kullanan video oynatıcılar bunları oynayabilir. Buna VLC, MPlayer, vb. Dahildir. Bu ikisi Windows altında ve diğer platformlarda çalışır, ancak zevkinize göre belirli bir FLV oynatıcı da alabilirsiniz.

Programı çalıştırmayı denerseniz ve sonuna yakın SyntaxError anahtar sözcüğünü içeren bir hata mesajı alırsanız, Python yorumlayıcınızın çok eski olduğu anlamına gelir, youtube-dl‘nin Python sürüm 2.6, 2.7 veya 3.2+ kullanması gerektiğini unutmayın.

Diğer kullanım ipuçları

Program genellikle youtube-dl ve ardından seçenekler ve video URL’leri olarak çağrılır. Buradaki tüm seçenekleri listelemek bu metni çok uzun yapar, böylece youtube-dl –help komutunu çalıştırabilir ve özetlerini alabilirsiniz. Bu noktadan itibaren farklı seçeneklerle kendiniz denemeye başlayabilirsiniz. En yaygın olanları video başlığını dosya adına eklemek için -t (veya -l) ‘dir. Ayrıca, -o seçeneği çıktı dosyasının adını ve yolunu belirtebilir. Değiştirilecek şablonlar olarak kullanılabilecek özel karakter dizilerine izin verir. Daha fazla ayrıntı için “Çıktı şablonu” bölümüne bakın.

Bazı YouTube videoları, Adobe’nin DRM kısıtlamalarını dayatan ve bağlantıyı şifreleyen tescilli RTMP protokolü kullanılarak sunulur. youtube-dl bu videoları kendisi indiremez. Ancak, bu videoları indirmek için sisteminizde kurulu ise, rtmpdump programını kullanmaya çalışacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular dokümantasyon bölümü, e-postamda ve sorun izleyicide açılan bazı genel soruların cevaplarını içerir. Sorunları bildirmeden önce kontrol ettiğinizden emin olun.

Desteklenen siteler

youtube-dl, videoları yalnızca YouTube’dan değil, 500’den fazla farklı hizmetten indirebilir. Tam bir liste için Desteklenen siteler sayfalarına bakın veya youtube-dl –extractor-açıklamalarını çalıştırın.

Proxy desteği

youtube-dl, http_proxy ortam değişkenini, http: // proxy_machine_name: port / ‘deki gibi proxy URL’sine ayarlayarak videoları bir proxy üzerinden indirmeyi destekler.

YouTube Videosu

-f seçeneğini ve diğer ilgili seçenekleri kullanarak, indirilecek video formatını belirleyebilirsiniz. Geçerli tüm biçimleri görmek için -F seçeneğini ekleyin. En iyi kalite dışında bir tercih sıranız varsa, bunları eğik çizgilerle ayıran formatları belirtin: -f 22/17/18. Ayrıca -f mp4 / webm gibi bir uzantıya geçebilirsiniz.

Çıktı şablonu

-O seçeneği, kullanıcıların çıktı dosyası adları için bir şablon belirtmelerini sağlar. Temel kullanım, youtube-dl -o funny_video.flv “http: // some / video” ‘da olduğu gibi, tek bir dosyayı indirirken herhangi bir şablon argümanını ayarlamak değildir. Ancak, her video indirilirken değiştirilecek özel diziler içerebilir. Özel diziler% (NAME) s biçiminde. Açıklığa kavuşturmak için, parantez içindeki bir adın ardından küçük bir S harfi ve ardından küçük bir S harfi gelir.

İzin verilen adlar:

id: Dizi, video tanımlayıcı tarafından değiştirilir.
url: Sıra, video URL’si ile değiştirilecektir.
uploader: Dizi, videoyu yükleyen kişinin takma adıyla değiştirilecektir.
upload_date: Dizi, YYYYMMDD biçiminde yükleme tarihi ile değiştirilecektir.
title: Dizi, video başlığı ile değiştirilecektir.
ext: Dizi uygun uzantıyla değiştirilir (flv veya mp4 gibi).
epoch: Dosya oluşturulurken dizi Unix dönemiyle değiştirilecektir.
otomatik numara: Sıra, her indirme sırasında sıfıra başlayarak arttırılacak olan beş basamaklı bir sayı ile değiştirilir.
Geçerli varsayılan şablon% (id) s.% (Ext) s, ancak% (başlık) s -% (id) s.% (Ext) s (-t ile istenen an).

Bazı durumlarda, indirilen dosya adını bir Windows sistemine veya dosya adını 8 bit güvensiz bir kanal üzerinden aktarırken, boşluklar veya & gibi özel karakterler istemezsiniz. Bu durumlarda, daha kısa bir başlık elde etmek için –restrict-filenames bayrağını ekleyin:

$ youtube-dl –get-dosyaadı -o “% (başlık) s.% (ext) s” BaW_jenozKc
youtube-dl test videosu ” _ä .mp4 # Her tür garip karakter
$ youtube-dl –get-filename -o “% (başlık) s.% (uzantı) s” BaW_jenozKc –restrict-dosya adları
youtube-dl_test_video_.mp4 # Basit bir dosya adı

Not: Desteklenen tüm sitelerin listesini youtube-dl orjinal sitesinden buraya tıklayarak bakabilirsiniz.

İndirTık