×

2019 İçin En İyi VPN Hizmetleri

2019 İçin En İyi VPN Hizmetleri

Sanal bir özel ağ (VPN), kullanıcıların çevrimiçi olarak anonim ve güvenli kalırken veri gönderip almalarını sağlar.

CNET 2019 VPN sağlayıcıları dizinine hoş geldiniz. Bu dizinde, ExpressVPN ,  CyberGhost ,  IPVanish , Hotspot Shield , Özel İnternet Erişimi gibi İnternet üzerindeki en iyi ticari VPN servis sağlayıcılarından bazılarına göz atıyoruz.ve diğerleri. Sık sık çok sayıda sınırlamaya (ve şüpheli sadakatlere) sahip geniş yelpazedeki ücretsiz sağlayıcılara bakmak yerine, ayda birkaç kuruş talep eden, ancak ilgi alanlarınızı gölgeli reklam verenlerin yerine ilk sıraya koyan satıcılara bakıyoruz. ve sponsorlar. Sunucu konumları, istemci yazılımı, özel ve dinamik IP, bant genişliği sınırları, güvenlik, günlük kaydı, müşteri desteği ve fiyat dahil olmak üzere 20’den fazla faktöre baktık.

Aşağıda her bir satıcıya biraz daha derinlemesine bakalım.


expressvpn

ExpressVPN

  • IP adreslerinin sayısı: 30.000
  • Sunucu sayısı: 3.000+
  • Sunucu konumlarının sayısı: 160
  • Eşzamanlı bağlantı sayısı: 5
  • Ülke / Yargı: İngiliz Virgin Adaları
  • 94+ ülke
  • 1 ay planlı 3 ay ücretsiz

ExpressVPN  ayrıca 30 günlük para iade garantisi sunar ve etkileyici protokol desteğine sahiptir. Çok az kişi PPTP kullanacak olsa da (belirli ihtiyaçlar olmadıkça), SSTP ve L2TP / IPSec’in ek desteği bazı kullanıcılara açık olabilir.

Kurulum kılavuzlarının kalitesini ve SSS bölümündeki ayrıntılı bilgileri seviyoruz. ExpressVPN  bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin onların desteklerine ve güvenilir ve kolay kullanımlı bağlantı kesme düğmesi özelliği için bizden puan kazandı.

Şirket 2009’dan beri faaliyet gösteriyor ve 94 ülkeye yayılmış önemli bir hızlı VPN sunucusu ağına sahip. En iyi planları, 3 aylık ücretsiz bir yıllık paket için aylık sadece 6,67 $ ‘dır. ExpressVPN’in gizlilik taahhüdü göze çarpan bir özelliktir.


NordVPN logosu

NordVPN

NordVPN  , en iyi performans gösteren VPN sağlayıcılarımızdan biridir. Hatta neredeyse herkesin beş veya daha azını sunduğu, ağları üzerinden altı eşzamanlı bağlantıyla cömert bir eşzamanlı bağlantı sayısı sunarlar.

NordVPN’in ağı rakiplerinden bazıları kadar büyük değildir, bu nedenle izlerinizi gizlemeye çalışıyorsanız, daha fazla sunucuya sahip bir şirket isteyebilirsiniz. Aksi takdirde, bu şirket açıkça bir kazanan teklif veriyor.

En iyi planları  1 yıllık abonelik planı: 6.99 $ (83.88 $) . Aylık 11,95 $ ‘lık fiyatı   spektrumun  en üstünde iken, 83,88 $’ lık yıllık fiyatı  rakiplerimizin çoğundan daha düşük. Ve evet, ayrıca 30 günlük bir geri ödeme politikasına sahipler. NordVPN ayrıca farklı bir VPN bağlantısı arayanlar için özel bir IP seçeneği de sunar. 3 yıllık bir plan için 2.99 $ / ay (% 75 indirim) teklif ediyorlar  .


cg-22-1

CyberGhost VPN

CyberGhost  2011’den beri buralarda ve “sivil haklar, özgür bir toplum ve sansürsüz bir İnternet kültürü” nün destekçisi olarak ortaya çıktı. Şirketin, web sitelerinde, Facebook’un ve YouTube gibi önemli hizmetlere normalde erişimini engelleyen kişilerin, bir VPN aracılığıyla hayatlarına nasıl getirebildiklerini özellikle göstermelerini sevdik.

Şirketin sağlam Linux desteği var, yönlendiriciler aracılığıyla VPN’i destekliyor ve popüler Kodi medya oynatıcısı için bir çözümü var. Protokol desteğindeki tüm kutuları işaretlerler ve çoğu ülkede P2P ve BitTorrent’i desteklemenin yanı sıra bağlantı kesme anahtarı özelliği sunmak için övgü alırlar.

Yine de, birkaç ekstra dolar buna değer. Şirketin özel uygulama koruması, IPV5 desteği ve DNS, IP ve WebRTC sızıntısı önleme özelliğini nasıl sunduğunu sevdik. CyberGhost ayrıca, bağlantı verilerini kaydetmeyerek anonimliği korumak için puan topladı.


ipvanish-300x250usjc

IPVanish VPN

  • IP adreslerinin sayısı: 40.000+
  • Sunucu sayısı: 900
  • Sunucu konumlarının sayısı: 60
  • Ülke / Yargı Yetkisi: ABD
  • 1 yıllık bir plan için 4.87 $ / ay (% 60 indirim)

IPVanish için büyük bir kazanç   , şirketin sıfır günlük tutmasıdır. Sıfır. Ayrıca şirketin mahremiyete karşı duruşunu da seviyoruz. Hatta çevrimiçi gizliliğin korunmasının ön saflarında kar amacı gütmeyen EFF’ye, Elektronik Cephe Vakfı’na destek veriyorlar.

IPVanish’in benzersiz bir özelliği ve çok merak ettiğimiz biri, VPN’in bir zamanlar XBMC olarak bilinen açık kaynaklı medya akış uygulaması Kodi’nin desteği. Herhangi bir ciddi medya fanı, bir medya oynatıcısında Kodi veya XBMC’yi kullandı veya oluşturdu ve tümleşik IPVanish Kodi eklentisi, dünya çapında medyaya erişim sağlıyor.

At  $ 7.50 / ay  ve  bir yıl boyunca $ 58.49 , görülüyor ki, yıllık programda doğru sizi taşımak için çalışıyoruz. Bitcoin desteği için şirket övgülerini ve para iade garantisini verdik. 30 günlük tam gün yerine sadece 7 günlük denemeye izin verdiklerini hayal kırıklığına uğrattık. Şirket aynı anda beş bağlantıyla cömert davranıyor. Ayrıca sörf yaparken anonim kalma konusunda ciddi olan herkes için olmazsa olmaz bağlantı kesme özelliğini de beğendik.


purelogo

PureVPN

  • IP adreslerinin sayısı: 300.000
  • Sunucu sayısı: 2000
  • Sunucu konumlarının sayısı: 180
  • Ülke / Yargı Yetkisi: Hong Kong
  • 1 yıllık bir plan için 3.33 $ / ay (% 70 indirim)

PureVPN bağlantı bilgilerini kaydetmiyor. 30 günlük bir geri ödeme politikası sunduklarını seviyoruz. Bonus puanları var, çünkü bazı okuyucularımız için önemli olan  PureVPN  , bitcoin ödemelerini destekliyor ve hızlı performansları gibi.

Ayrıca onlarla birlikte büyüyebilirsin. Bir süre sonra, işletme düzeyinde planlara geçmeniz gerekiyorsa, şirketin büyüme teklifleri vardır. Fiyatlandırma yolun ortasında,  aylık 10,95 dolar  ve  yıllık 35,88 dolar .

Son olarak, PureVPN’in hem Web sayfasında hem de Kodi’de hem de Chromebook çözümünde olmasını seviyoruz. Ek olarak, PureVPN de GSYİH’yı tam olarak uyguladığımız ilk VPN servisi olma özelliğini kazanıyor.


strongvpn-logo-1

StrongVPN

  • IP adresi sayısı: 59,500
  • Sunucu sayısı: 689
  • Sunucu konumlarının sayısı: 70
  • 1 yıllık bir plan için 5.83 $ / ay (% 42 indirim)

StrongVPN , mükemmel altyapı ve uygun fiyat performansı ile favoriler listemize taşınıyor . Diğer favorilerimizde olduğu gibi, StrongVPN de güçlü bir kayıt tutma politikasına sahip değildir. VPN tamamen gizliliğinizi korumakla ilgili olduğundan, bu meraklı VPN sağlayıcılarının puan toplayabileceği bir yer.

Strong ayrıca, anonimliğini korumanıza yardımcı olan geniş IP adresleri tabanı için övgü toplar. Sağlam bir sunucu koleksiyonuna ve dünya çapındaki konumlarına sahiptirler. Özel bir IP’ye ihtiyaç duyanlarınız için, şirketten bir tane alabilirsiniz, ancak kurulum için yardım almak için desteğe başvurmanız gerekir.

Biri StrongVPN en güçlü güçlü şirketin ağıdır. Tüm ağ altyapısına sahipler ve işletiyorlar; bu, bant genişliği veya ağda izin verilen trafik türü konusunda harici olarak belirlenmiş bir sınırın olmadığı anlamına geliyor. Bu size çalışmalarınızda güç sağlayabileceğiniz konusunda güven verir.

StrongVPN’in aylık 10 dolar fiyatı paketin ortasında, ancak yıllık 69,99 dolar fiyatı rakiplerimizin en düşük fiyatı arasında.


symantec-logo-100268876-large

Norton Secure VPN

  • Ülke sayısı: 29
  • Sunucu sayısı: 1500
  • Sunucu konumlarının sayısı: 200
  • Ülke / Yargı Yetkisi: ABD
  • İlk 12 ay için 39,99 $

Uzun zamandır güvenlik ürünlerinde mükemmelliği ile tanınan Symantec’in VPN ürününde nispeten sınırlı bir teklifi var. P2P veya BitTorrent’i desteklemez, bir kill switch özelliği yoktur ve Linux, yönlendiriciler veya set üstü kutuları desteklemez.

Öte yandan, açıkça belgelenmiş bir yönetim ekibine sahip, halka açık bir şirket olan Symantec’in VPN ürünü. Çoğu yazılım kategorisinde, bu kayda değer bir avantaj olmayabilir, ancak çoğu şirketin gölgeli yönetimi ve izlemesi imkansız mülkiyet yapılarına sahip VPN dünyasında, tam olarak kiminle uğraştığımızı ve tanıdığımızı bilmek ferahlatıcı bağımsız kaynaklar (şirketin yıllık dosyalaması, SEC ve analist raporları), şirketin güvenilir ve sorumlu olduğunu gösterir.


sıcak nokta

HotSpot Shield

  • IP adreslerinin sayısı: 50.000
  • Sunucu sayısı: 2500
  • Sunucu konumlarının sayısı: 26
  • 3 yıllık bir plan için 2,99 $ / ay (% 77 indirim)

HotSpot Shield  , içerik kapsamımız açısından bazı iniş çıkışlar yapmış bir üründür. 2016’da,  kurucu David Gorodyansky’nin kullanıcı gizliliğinin korunması konusundaki yorumlarına dayanarak çok olumlu kapsama aldı  . Daha sonra, 2017 yılında, bir gizlilik grubu  , şirketi kullanıcı trafiğine casusluk etmekle suçlayarak , şirketin açıkça reddettiği iddiasıyla suçlandı. Son olarak, sadece bu yıl, ZDNet  , şirketin yazılımındaki kullanıcıları açığa çıkaran bir kusuru ortaya çıkardı . Neyse ki, hemen düzeltildi.

Peki HotSpot Shield’ı ne yapacağız? Açıkçası, tartışma bir süre için onları rehberimizden çıkarmamıza neden oldu. Ama bize yaklaştılar, mahremiyete devam etmeleri için güçlü bir dava açtılar ve biz onlara bir şans daha vermeye karar verdik.

İşte güzel haber. 45 günlük bir VPN hizmeti için gördüğümüz en iyi para iadesi garantilerinden birini sunuyorlar. Chrome, Firefox eklentileriyle birlikte Windows, Mac, iOS ve Android’i de destekliyorlar. Ayrıca yönlendiricileri ve medya oynatıcılarını da destekler (ancak Linux’u değil). Ayrıca, bonus olarak, bir bağlantı kapatma anahtarı özelliğine sahiptirler.

Şirket P2P veya BitTorrent’i desteklemiyor – ve ayrıca OpenVPN’i de desteklemiyor. Diğer tüm satıcılar yapar, ancak  HotSpot Shield  , protokol desteğini L2TP / IPSec ve aktarma protokolünün bir geliştirmesi olan Hydra dedikleri bir şeyle sınırlandırıyor.

Genel olarak, şirket gizlilik konusundaki dikkatleri ile bizi etkiledi. Yayımlanmış bir gizlilik kanaryası var. Ayrıca, “Kötü amaçlı yazılımlar, kimlik avı ve spam koruması oluşturduk. Kullanıcılarımıza verdiğimiz değer, Hotspot Shield’in gerçek IP adresinizi asla saklamaya, kaydetmeye veya paylaşmayacak olmasıdır.”


hidemyass300x250usjc

HMA PRO VPN

  • IP adreslerinin sayısı: 3.106
  • Sunucu sayısı: 830
  • Sunucu konumlarının sayısı: 280
  • Ülke / Yargı Yetkisi: Birleşik Krallık
  • 3 yıllık plan için 2,99 $ / ay

Bu insanlara sadece hizmetlerinin adı için fazladan bir not vermek zorundayız. Firmanın desteklediği iyi bir protokol yelpazesine sahip güçlü bir ağı var. Kapsamlı (ve çok açık bir şekilde yazılmış politika belgeleri kümesi) olmasına rağmen, şirket açıkça P2P ve torrentlere izin veriyor.

HMA’nın  oyun konsolları da dahil olmak üzere çok çeşitli cihazlarda nasıl destek sunduğunu seviyoruz . Bitcoin desteği için onlara şeref verdik ve mükemmel geri ödeme garantisi verdik. Günlük bağlantı verilerini yaptıkları için bizi biraz kaşlarını çattıyorlardı. Aynı zamanda beş eşzamanlı bağlantı sunar.

Aylık 11.52 $ fiyatlandırması   yelpazenin en yüksek seviyesindeyken, yıllık fiyatları   bir yıl boyunca 78.66 $ ‘dır .


gf-logo-300x250-wht-720

VyprVPN Hizmetleri

  • IP adresi sayısı: 200.000+
  • Sunucu sayısı: 700+
  • Sunucu konumlarının sayısı: 70+
  • Ülke / Yargı Yetkisi: İsviçre
  • 30-gün para iade garantisi
  • 3 yıllık plan için 2,99 $ / ay

VyprVPN , incelediğimiz hizmetlerden herhangi birinin en büyük IP adres bankasına sahiptir. Şirket, kendi yüksek performanslı Chameleon bağlantı protokolü de dahil olmak üzere geniş bir protokol yelpazesi sunmaktadır.

Şirketin bir bağlantı kapatma anahtarı özelliği sunmasını seviyoruz ve ihtiyaç duyanlar için özel bir IP adresi alma seçeneği var. VyprVPN , mahremiyet sağlama ve sansürü önleme çabalarında göze çarpıyor . Çin, derin paket VPN inceleme programına başladığında, Golden Frog’un VyperVPN servisi trafiğin akmasını sağlamak için şifreli OpenVPN paketleri ekledi.

At  $ 9.95  bir ay hizmet için ve  $ 80,04  bir yıl boyunca, servis iyi bir anlaşma olduğunu.


Özel-internet erişimli-ad-300x250

Private Internet Access

  • IP adresi sayısı: Yok
  • Sunucu sayısı: 3,252
  • Sunucu konumlarının sayısı: 37
  • Ülke / Yargı Yetkisi: ABD

Fiyattan bahsetmişken, sağlam bir VPN sağlayıcısı istiyorsanız ve istediğiniz yılın en düşük yıllık fiyatını istiyorsanız, Özel İnternet Erişimi gideceğiniz yerdir. At  $ 6.95  bir ay, aylık ücret bizim alır ikinci en düşük olduğu, ama en  $ 39.95  yılda, Özel İnternet Erişimi tam Jackson (20 $ fatura) tarafından bile ikinci en düşük yıllık fiyatı yener.

Şirket, mevcut IP adreslerinin sayısı hakkında bilgi vermez, ancak 3.252’de sunucu sayısı, diğer seçimlerimizden daha fazladır.

Bu millet 2010’dan beri var ve hiçbir şey kaydetmiyor. Cömert bir beş bağlantı, bir bağlantı kesme anahtarı özelliği ve bazı iyi çevrimiçi dokümantasyon ve güvenlik rehberliği sunarlar. Bir hayal kırıklığımız, geri ödeme politikalarının 30 yerine 7 gün olması, ancak kesinlikle bir hafta içindeki mükemmel performansları hakkında bir fikir edinebilirsiniz.


torguard-300x250

TorGuard

  • IP adresi sayısı: Yok
  • Sunucu sayısı: 1.600
  • Sunucu konumlarının sayısı: 50
  • Ülke / Yargı Yetkisi: ABD

Şirket desteklediği IP adreslerini serbest bırakmasa da, TorGuard hayal kırıklığına uğratmadı. Temel VPN servislerine ek olarak, TorGuard gizlilik gereksinimlerinize bağlı olarak çok çeşitli ek hizmetler sunar.

Diğer favorilerimizde olduğu gibi, TorGuard da hiçbir kayıt tutmuyor . Tam bir protokol desteği grubuna sahiptir, bu nedenle nasıl bağlanmak istediğinize bakılmaksızın tercihinizi yapabilirsiniz. Ayrıca şirketin koruduğu aktif blogu da seviyoruz. İnternet güvenliği konusunda endişeleri olan herkes için ilginç ve ilginç.

İken TorGuard sadece 7 günlük iade politikası sunar, bu tatmin olmuşsundur karar edebilmek için yeterli bir zaman. 9,99 $ aylık fiyat   aralığı aralığın ortasında, ancak 59,99 $ yıllık ücret   hemen hemen tüm diğer yarışmacılara göre bir pazarlık.


tamponlu-logo-300-250-1-1

Tamponlanmış VPN

  • IP adreslerinin sayısı: 11.000
  • Sunucu sayısı: 800
  • Sunucu konumlarının sayısı: 46
  • Ülke / Yargı Yetkisi: Cebelitarık

Tamponlu VPN  , ağının büyüklüğü hakkında fazla bilgi vermez, ancak 30 günlük para iade garantisi, hizmetlerini bir test sürüşü için alabileceğiniz ve gerçekten sizin için ne kadar iyi performans gösterdiği konusunda bir fikir edinebileceğiniz anlamına gelir. Şirket bizi üzdü, çünkü bazı bağlantı bilgilerini saklıyorlar. Müşteri desteği, sınırsız bant genişliği ve cömert sayıda eşzamanlı oturum izinleri nedeniyle bizi neşelendirdiler.

Şirket, 2013 yılında kurulan nispeten yenidir. Avrupa merkezlidir, bu nedenle AB merkezli bir şirket tercih edenler Buffered’i tercih edebilir. Buffered’ın  İnternet özgürlüğüne ve aynı zamanda kaliteli müşteri desteği sağlama konusunda aynı derecede güçlü bir bağlılığa sahip olmasından hoşlanıyoruz  .

At  $ 12.99  ayda ve  $ 99,00  hizmet bir yıl boyunca, onlar en ucuz planı sunmuyoruz, ama biz onları bir deneyin vermek tavsiye yoktur.


Kaz

Goose VPN

  • IP adreslerinin sayısı: 8
  • Sunucu sayısı: 8
  • Sunucu konumlarının sayısı: 39

Goose VPN’in neden böyle adlandırıldığını bilmek zorundaydım . Benim ilk iş emrim, şirketin kurucu ortağına ulaşmak ve sormaktı. Kazların bana mükemmel koruma hayvanları yaptıkları söylendi. Kayıtları vardır eski Roma’da alarmı veren bekçi kaz Galyalılar saldırınca. Kazlar, Almanya’daki ABD Hava Savunma Komutanlığı üssünü ve İskoçya’daki bir bira fabrikasını korumak için kullanılmıştır .

Dijital iletişiminizi korumak için kazın bir hizmet için ideal bir maskot olduğu açıktır. Ve böylece, Goose VPN’e sahibiz.

Goose VPN birkaç göze çarpan özelliklere sahiptir. Öncelikle, VPN’i aynı anda kullanarak sınırsız sayıda eşzamanlı bağlantıya (veya cihazlara) sahip olabilirsiniz. İkincisi, bant genişliği ihtiyaçlarınız ayda 50 GB veya daha azsa, gördüğümüz en ucuz aylık ücret olan 2,99 ABD Doları / ay’a kaydolabilirsiniz.

Sınırsız bant genişliği istiyorsanız, şirket kesinlikle sizi bir yılda bir satın almaya itiyor. Sınırsız bant genişliği için aylık ücretleri yolun ortasından 12,99 ABD Doları / ay’dır, ancak bir yıllık hizmet için 59,88 ABD Doları harcıyorsanız, bu fiyatın, incelediğimiz hizmetlerin ikinci en düşük fiyata ikinci .

Goose, iOS, Android, Mac ve Windows dahil tüm olağan müşterileri sağlar ve yönlendiriciler, Android TV ve Linux için destek ekler. Bu incelemeyi okuduğunuzda bile çalışır durumda olan bir kill switch özelliği üzerinde çalışıyorlar. Şirket ayrıca 7/24 bilet bazlı destek sunuyor.


surfshark-logo

Surfshark

  • Sunucu sayısı: 800+
  • Sunucu konumlarının sayısı: 50
  • Ülke / Yargı: İngiliz Virgin Adaları

Surfshark’ın ağı bazılarından daha küçük olsa da , özelliklerden yararlanırlar. Sınırsız cihaz desteği: Onların sunduğu en büyük galibiyetle başlayalım. Tüm evinizi veya işyerinizi Surfshark’ın VPN’sinde çalıştırmak istiyorsanız, kaç tane cihazın bağlı olduğu veya bağlı olduğu konusunda endişelenmenize gerek yok. Ayrıca, yazılımlarının bir parçası olarak kötü amaçlı yazılımdan koruma, reklam engelleme ve izleyici engelleme özelliği de sunarlar.

Şirket, Mac, Windows, iOS, Android, FireTV ve yönlendiricilerle çalışan çok çeşitli uygulama desteğine sahiptir. Özellikle VPN’yi otomatik olarak atlamak için belirli uygulamaları ve web sitelerini beyaz listeye almanıza olanak sağlayan özelliği seviyoruz. Bazı iş kullanımı için bu kritik derecede önemli olabilir.

Surfshark ayrıca kısıtlamaları aşmak ve çevrimiçi adımlarını daha dikkatli gizlemek isteyenler için tasarlanmış üç özel mod sunar. Kamuflaj Modu, VPN etkinliğinizi maskeler, böylece ISS’niz bir VPN kullandığınızı bilmez. MultiHop, izinizi gizlemek için bağlantınızı birden fazla ülke arasında atlar. Son olarak, NoBorders Mode “[siz] Surfshark’ı kısıtlayıcı bölgelerde başarıyla kullanmanıza izin veriyor.” Sadece dikkatli ol. Bu üç şeyden herhangi birini yapmanız ülkenizde yasadışı olabilir ve çok ağır cezalarla sonuçlanabilir.

Bir yıllık plan için Surfshark, diğer tüm özellikli VPN sağlayıcılarının birçoğuna çok yakın bir zamanda geliyor ve ilk yıl için 71,88 dolar. Dikkatli olun, çünkü ilk yılınız bittikten sonra 143,40 dolara atlayacak gibi görünüyor. Aylara göre planlar 11.95 dolar. En iyi teklifleri 24 aylık plan için ayda 1.99 dolar (ön ödemeli 47.76 dolar). Bu hizmeti beğenip beğenmediğinize karar vermek için kesinlikle cömert 30 günlük denemelerinden yararlanın (ve belki de onları sürekli bir indirim oranı ile konuşup konuşamayacağınızı görmek için 23 ay içinde bir hatırlatma ayarlayın).


WEBROOT LOGO

Webroot WiFi Güvenliği

  • Ülke / Yargı Yetkisi: ABD
  • Başlangıç ​​fiyatı: $ 39.99

VPN hizmetleri devam ederken, Webroot WiFi Security nispeten çıplak kemikler – ama aynı zamanda ucuz. Bir yıllık VPN hizmeti için 39,99 $ ‘dan başlayan VPN ve Webroot’un antivirüs yazılımı ile ilk yılınız için 69,98 $’ lık bir paket alabilirsiniz. Ne yazık ki, bu fiyatların her ikisi de ilk yıldan sonra yükseldi. VPN koruması 59.99 dolara ve paket 119.98 dolara fırladı.

Tek bir pakette VPN ve antivirüs kombinasyonunu alkışlarken, Webroot birkaç yıldan beri sorun yaşadı. 2017 yılında, yanlışlıkla Windows sistem dosyalarını kötü amaçlı olarak işaretlemiştir . 2018 yılında, şirketin Mac antivirüs istemcisinde bir çekirdek kullanımı bulundu. 2019 yılında şirket, yedek firma Carbonite tarafından satın alındı .

Yalnızca birkaç cihazı koruyorsanız ve para kazanmak istiyorsanız, Webroot’un VPN’i sizin için olabilir. Bu 39,99 $ fiyat üç cihaz için. Beş cihazı korumak istiyorsanız, bir yıl için 59,99 $ ve bundan sonra 79,99 $ ödemeniz gerekir. Açıkçası, bu fiyat aralığına bir kez girdiğinizde, daha fazla özellik sunan ürünler var.

Webroot’un VPN’i de protokollere açık. Varsayılan olarak IKEv2 kullanarak bağlanırken, aynı zamanda L2TP ve çok eski ve çok güvensiz PPTP protokolü de sunarlar (her ne kadar güvenli “olduğu konusunda uyarmazlarsa da, derin korumaya ihtiyaç duyanlar için bir başka endişe de şirketin yaptığıdır. hem hangi VPN sunucusu konumuna bağlandığınızı hem de bağlandığınız ülkeyi kaydedin.

Peki Webroot’un VPN’i kim için? Tüm yapmak istediğiniz, yerel kahve dükkanında veya bir otelde gezinirken Wi-Fi bağlantınızı korumaksa, sadece birkaç cihaz bağlamanız gerekir ve paradan tasarruf etmek istiyorsanız, bu uygulanabilir bir seçenektir. Ancak, derin yetenekleri olan ciddi bir VPN’e ihtiyacınız varsa, bu dizinde başka bir yere bakmak istersiniz. Ayrıca, para iade garantisine referans bulamadık, bu yüzden satın almadan önce satış öncesi ve desteklerini kontrol edin.


VPN SSS

Bağlantılı bir dünyada yaşadığımızdan, güvenlik ve mahremiyet, kişisel güvenliğimizi nefret dolu saldırılardan korumak için çok önemlidir. İnternet bankacılığından iş arkadaşlarınızla günlük olarak iletişim kurmaya kadar, artık sık sık bilgisayarlarımıza ve akıllı telefonlarımıza veri aktarıyoruz. Dijital yaşamımızı güvence altına almanın yollarını bulmak son derece önemlidir ve bu nedenle VPN’ler giderek yaygınlaşmaktadır.

VPN Nedir?

Sanal özel ağ (VPN), bilgisayarınız ile internet arasında daha az güvenli bir ağ üzerinden güvenli bir bağlantı oluşturmanıza olanak sağlayan bir teknolojidir. Anonim olarak seçtiğiniz her yerde görünmenize izin vererek gizliliğinizi korur.

Bir VPN faydalıdır çünkü bağlı sistemler için uygun bir güvenlik ve gizlilik düzeyi garanti eder. Bu, mevcut ağ altyapısı tek başına destekleyemediğinde oldukça yararlıdır.

Örneğin, bilgisayarınız bir VPN’e bağlıyken, bilgisayar aynı zamanda VPN ile aynı ağda gibi davranır. Tüm çevrimiçi trafiğiniz VPN ile güvenli bir bağlantı üzerinden aktarılır. Bilgisayar daha sonra o ağdaymış gibi davranır ve yerel ağ kaynaklarına güvenle erişmenizi sağlar. Bulunduğunuz yer ne olursa olsun, interneti VPN’nin bulunduğu yerdeymiş gibi kullanmanıza izin verilir. Bu, halka açık bir Wi-Fi kullanan kişiler için oldukça faydalı olabilir.

Bu nedenle, bir VPN’de internete gözattığınızda bilgisayarınız şifreli bir VPN servis bağlantısı aracılığıyla web sitesine bağlanacaktır. VPN daha sonra sizin için isteği iletecek ve yanıtı güvenli bir bağlantı ile web sitesinden geri iletecektir.

VPN’lerin kullanımı gerçekten çok kolaydır ve oldukça etkili araçlar olarak kabul edilir. Çok çeşitli şeyler yapmak için kullanılabilirler. En popüler VPN türleri uzaktan erişilen VPN’ler ve siteden siteye VPN’lerdir.

Uzaktan erişim VPN nedir?

Uzaktan erişim VPN, uzaktan kullanıcılara ağlarına güvenli erişim sağlamak için internet gibi kamu altyapısını kullanır. Bu özellikle kuruluşlar ve onların kurumsal ağları için önemlidir. Çalışanların halka açık bir sıcak noktaya bağlanmaları ve interneti işle ilgili e-postalar göndermek için kullanmaları çok önemlidir . Kullanıcının bilgisayarındaki veya mobil cihazındaki bir VPN istemcisi, şirketin ağındaki bir VPN ağ geçidine bağlanır. Bu ağ geçidi tipik olarak cihazın kimliğini doğrulamasını gerektirir. Ardından, aynı yerel ağdaymış gibi, dosya sunucuları, yazıcılar ve intranetler gibi dahili ağ kaynaklarına erişmesini sağlayan aygıta geri bir ağ bağlantısı oluşturur.

Bağlantıyı güvence altına almak için genellikle Internet Protokolü Güvenliği’ne (IPsec) veya Güvenli Yuva Katmanı’na (SSL) dayanır. Ancak, SSL VPN’ler ayrıca tüm bir iç ağ yerine tek bir uygulamaya güvenli erişim sağlamak için de kullanılabilir. Bazı VPN’ler ayrıca hedef ağa Katman 2 erişimi sağlar; bunlar için IPTP bağlantısı üzerinden çalışan PPTP (Noktadan Noktaya Tünel Protokolü) veya L2TP (Katman 2 Tünel Protokolü) gibi bir tünel protokolü gerekir.

Siteden siteye VPN nedir?

Bu, VPN’in bir konumdaki tüm ağa bir konumdaki başka bir konumdaki bir ağa bağlanmak için bir ağ geçidi cihazı kullanmasıdır. İnternet üzerinden bağlanan siteden siteye VPN’lerin çoğu IPsec kullanıyor. Halka açık interneti kullanmak yerine, siteden siteye VPN’ler için kariyer çoklu protokol etiket değiştirme (MPLS) bulutlarını kullanmak normaldir.

VPN’ler genellikle belirli bilgisayarlar arasında tanımlanır ve çoğu durumda ayrı veri merkezlerinde bulunan sunuculardır. Ancak, yeni karma erişim durumları artık buluttaki VPN ağ geçidini, genellikle bulut servis sağlayıcısından iç ağa güvenli bir bağlantıyla dönüştürdü.

Mobil VPN nedir?

Geleneksel bir VPN, kablosuz cihazlara uygulandığında kullanıcı deneyimini etkileyebilir. Daha düşük hız ve veri kaybını önlemek için mobil bir VPN kullanmak en iyisidir. Bir mobil VPN, kablosuz iletişimin zorlukları için size yüksek güvenlik sunar. Ağ kaynaklarına ve kablosuz ağlarındaki yazılım uygulamalarına güvenli erişim sağlayan mobil cihazlara sağlayabilir. Kapsam boşlukları, ağlar arası dolaşım, bant genişliği sorunları veya sınırlı pil ömrü, bellek veya işlem gücü ile karşılaştığınızda kullanmak iyidir.

Mobil VPN’ler , cihazlar ağları değiştirirken veya kapsama alanı dışına taşırken kesintisiz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için tasarlanmış ve optimize edilmiştir. Genelde daha küçük bir hafıza alanı vardır ve bu nedenle geleneksel bir VPN’den daha az işlem gücü gerektirir. Bu nedenle, batarya paketi daha uzun süre dayanırken uygulamalarınızın daha hızlı çalışmasını sağlar.

Bir Mobil VPN, gizlilik, kullanıcı memnuniyeti ve üretkenliği arttırdığı ve kablosuz bağlantı sorunlarının neden olduğu öngörülemeyen destek sorunlarını azalttığı için faydalı bir araçtır. Mobil cihazların ve kablosuz bağlantıların artan kullanımı, verilerinizin güvenli bir ağ üzerinden aktarıldığından emin olmanızı sağlar. Ayrıcalıklı bilgilerinizi koruyan bir güvenlik duvarının arkasında güvende kalırken, internete erişmenizi sağlayacaktır.

VPN’e kimin ihtiyacı var?

İnternete bir bilgisayardan, tabletten veya akıllı telefondan erişen kişiler VPN kullanmaktan faydalanacaktır. Bir VPN servisi, tüm çevrimiçi faaliyetlerinizi şifreleyerek ve anonimleştirerek güvenliğinizi her zaman artıracaktır. Bu nedenle, hem özel hem de işletme kullanıcıları bir VPN kullanmaktan yararlanabilir. VPN sunucusu ile cihazınız arasında gerçekleşen iletişim şifreli olduğundan, sizi izleyen bir bilgisayar korsanı veya web sitesi hangi web sayfalarına eriştiğinizi bilemez. Ayrıca şifreler, kullanıcı adları ve banka veya alışveriş detayları gibi özel bilgileri göremezler. Çevrimiçi gizliliğini ve güvenliğini korumak isteyen herkes bir VPN kullanmalıdır.

VPN Hizmeti nasıl seçilir?

İnternette çok çeşitli VPN sunucuları var. Bazıları ücretsizdir, ancak en iyileri aylık abonelik gerektirir. Bir VPN indirmeye karar vermeden önce, bir VPN’i anlamak için bu faktörleri göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun :

Maliyet – VPN’ler çok pahalı değildir, ancak satıcıdan satıcıya değişir. Asıl endişeniz fiyat ise, o zaman ucuz veya ücretsiz bir şeyle gidin – Spotflux Premium VPN veya AnchorFree HotSpot Shield Elite gibi. Elbette, ücretsiz bir sunucuyu deneyin, ancak çok fazla kullanıcıyı çekmesinden dolayı birkaç dezavantajı var. Ücretsiz sunucular genellikle daha yavaştır ve çoğu reklam destekli olduğundan, reklamları eriştiğiniz çevrimiçi sayfalara yerleştirir. Diğerleri, çevrimiçi zamanınızı veya aktarılan veri miktarını yanı sıra bağlantınızın hızını da sınırlayabilir.

NordVPN ve Privacy Internet Access gibi önde gelen VPN sağlayıcılarının dijital olarak güvende olmanızı sağlamak için daha güçlü güvenlik özellikleri sunduğunu unutmamak gerekir. Ücretli bir VPN servisi seçerken, hangi ülkelerde sunucu çalıştığını kontrol ettiğinizden emin olun.

Güvenilirlik – Size yeterli çevrimiçi gizlilik sağlayarak sizi koruyabildiğinden emin olmak için güvenilir ve incelemeleri okuyan bir VPN seçin.

Yüksek güvenlik – Etkili bir VPN aşağıdaki güvenlik özelliklerine sahip olacaktır: 128 bit şifreleme, adsız DNS sunucuları ve bağlantı günlüğü olmaması.

Herhangi bir bant genişliği sınırı var mı? Bu genellikle fiyatla bağlantılı olabilir; daha fazla ödeme yapmak, daha hızlı internet erişimi ile daha fazla bant genişliği sağlayacaktır.

Android, iOS telefonlar ve tabletler için uygulamalar mevcut mu? Android ve iOS cihazları için uygulamalar da savunmasızdır, bu nedenle VPN sunucunuzun bunları destekleyebileceğinden emin olun.

Gizliliği sağlamak için, çevrimiçi günlükleri saklamayan bir VPN’iniz olduğundan emin olmak istersiniz. Bazı sunucular virüs ve casus yazılım koruması sağlar ve bunun gibi özellikler çevrimiçi güvenliğinizi önemli ölçüde artırabilir.

Günlük içermeyen VPN servisi size daha yüksek güvenlik sağlayacaktır. Sizi battaniye hükümeti gözetiminden koruyabilir ve internet servis sağlayıcınızın çevrimiçi etkinliğinizi bilmesini önleyebilir.

Netflix ve diğer yasak hazineler için VPN kullanma

Netflix ve Hulu gibi çevrimiçi akış hizmetleri , yabancı kullanıcıların diğer ülkelerdeki içeriklerine erişmelerini zorlaştırmaktadır. Birçok kişi, trafiğinizi başka bir ülkeye yönlendirmek için VPN servisini kullanarak bölge kısıtlamalarını aşabilir.

Netflix ve diğer kısıtlı güzelliklerin izlenmesi oldukça basit olabilir. Benzersiz bir IP adresi almanıza izin veren bir VPN servisi kullanmanız gerekir. Bu genellikle ek bir ücret karşılığında kullanılabilir. “Özel IP adresi”, “özel IP” veya “statik IP” sunan VPN hizmetlerini arayın. Bunun gibi ek özellikler her zaman Netflix’teki içeriğe bir VPN servisi aracılığıyla erişmenize izin verir.

VPN trafiğini engellemenin belirli bir yolu olmadığından, yasak uygulamalarınıza erişmenin en kolay yolu budur.

Coğrafi kısıtlamalardan kaçınmak için birçok kişi VPN kullanmaya başladı. Ancak ABD dışındaki kullanıcılar için yasaklanmış faydalarına rağmen, bir VPN, sizi yeterince güvenlik ve gizlilik sağlayarak sizi koruyabilecek ve internet üzerinden çevrimiçi deneyiminizi geliştirebilecek harika bir araçtır. En iyi VPN’i seçmek söz konusu olduğunda, birçok seçeneğiniz vardır. Birçok uygun maliyetli VPN seçeneği vardır ve bunların tümü aylık tekliflere göre değişir. Rekabeti daraltınca, en iyi VPN’i seçmek daha kolaydır. İyi bir VPN servis sağlayıcısının en iyi göstergesi, sizin için doğru güvenliğe ve doğru desteğe sahip olmalarıdır.