×

Oracle VM VirtualBox 6.0.8 Build 130520

Oracle VM VirtualBox 6.0.8 Build 130520

Oracle VM VirtualBox , kullanıcıların neredeyse tüm işletim sistemlerini tek bir makinede çalıştırmalarına ve aynı anda çalışan işletim sistemi örnekleri arasında serbestçe geçiş yapmalarına olanak tanır. Uygulama, sunucuya, masaüstüne ve gömülü kullanıma yönelik x86 ve AMD64 / Intel64 donanımları için genel amaçlı bir tam sanallaştırıcıdır. Sanal Kutu sadece kurumsal müşteriler için zengin özelliklere sahip, yüksek performanslı bir ürün değil, aynı zamanda Açık Kaynak Yazılım olarak özgürce kullanılabilen tek profesyonel çözümdür. Bugün VirtualBox ile Windows’ta macOS’u ücretsiz çalıştırın !

Oracle VM VirtualBox’un yeni özelliklerinden bazıları şunlardır:

Modern Windows ve Linux misafirleri için paravirtualization desteği
Yazılımın doğru ve verimli bir şekilde yürütülmesini kolaylaştırmak için bir paravirtualization arayüzü ortaya çıkarabilir. Sanal makine platformu tanımlandıktan sonra, Oracle VM VirtualBox, yerleşik sanallaştırma desteğini (Linux konuklarında KVM ve Windows konuklarında Hyper-V) kullanarak konuk işletim sistemi performanslarını geliştirir.

USB 3.0 aygıtlarını desteklemek için xHCI denetleyicisi
Konuk işletim sistemleri artık USB 3.0 aygıtlarını doğrudan tanıyabilir ve tam 3.0 hızda çalışabilir. Konuk şimdi USB 1.1, 2.0 ve 3.0 cihazlarını kullanacak şekilde yapılandırılabilir.

Geliştirilmiş Sürükle ve Bırak desteği
Oracle VM Sanal Kutusu’ndan başlamak, konuk ve ana bilgisayar işletim sistemi arasında çift yönlü sürükle ve bırak desteğini geliştirdi; sürükle ve bırak desteği, en son eklenen misafir eklemeleriyle kullanılabilir.

Disk görüntüsü şifrelemesi
Oracle VM Sanal Kutusu, XTS modunda AES algoritmasını kullanarak (128 bit veya 256 bit) şifreli sanal disk görüntülerine izin verir; DEK sanal makine yapılandırma dosyasının bir parçası olarak saklandığından, şifreleme, sanal makineyi başlatırken bir şifre isteyen bir başka güvenlik özelliği sunar.

Başsız ve Ayrılabilir başlatma seçenekleri
Artık, sanal makine çalışmaya devam ederken kapatılabilen ayrı bir ön uç işlemiyle arka planda sanal makinelerin başlatılmasını destekliyor .

Not : VirtualBox özelliklerini genişletmek için, VirtualBox Extension Pack’i indirip yüklemeniz önerilir .