×

Asus GPU Tweak 2 – Asus Ekran Kartı Overclock Programı

Asus GPU Tweak 2 – Asus Ekran Kartı Overclock Programı

Asus GPU Tweak 2 – Asus Ekran Kartı Overclock Programı

 

Masaüstü bilgisayar ve dizüstü bilgisayarları ile çok iyi işlere imza atan Asus, geliştiridiği donanımların yazılımsal kontrol araçları konusunda da diğer firmalara göre çok iyi işler yapmakta. Sizlere tanıtacağımız Asus GPU Tweak 2 programı da bu yazılımlar arasında öne çıkanlardan sadece birisi.

Eğer ekran kartınızın cipi farketmeksizin Asus logolu bir ürünse sizde Asus GPU Tweak 2 programı ile çok kolay bir şekilde ekran kartınıza (GPU’ya) zarar vermeden overclock yapabilirsiniz. En basitinden kendi editör bilgisayarımızda Asus R7 250 2 GB ekran kartı var Farcry 2 oyununda yaptığıız testlerde Asus GPU Tweak 2 gerçekten FPS artışı sağlatıyormu bunu denedik ve inanılmaz bir şekilde 30/35 FPS ayarlarda ilerleyen oyun 40/43 arasında değişen bir artış gösterdi.

Asus Overclock Programı olan GPU Tweak 2 Nasıl Kullanılır?

Bu overclock programının overclock özelliklerini kullanmak oldukça basit zaten kendi içerisinde hazır profiller gelmekte bu profillerden önce simple ve professional tasarımlardan bahsedelim. Eğer ben çok detay istemiyorum sadece gaming (oyun modu) ve  slient mod (sessiz mod) arasında geçiş yapacağım derseniz simple kısmında kalmanız faydalı olacaktır. Ekran kartı overclock programının içerisindeki Professional mod ise size overclock özelliklerine dair her şeyi tek tek ince ayar yapmanızı sağlamakta. Örneğin ekran kartı fan hızını ayarlayabilir, voltajları yükseltip düşürebilir, saat frekanslarını değiştirebilirsiniz.

Farcry 2 testimizde professional modda tüm ayarları en yükseğe aldığımızda bu fps artışını yaşadık sistem ekran kartınıza herhangi bir zarar vermeyecektir beklenmeyen bir durum olduğundan yazlım overclocku kapatacaktır.

Ayrıca Asus GPU Tweak 2 içerisindeki info menüsüne tıkladığınızda ekran kartının tüm bilgilerini detaylıca görebilirsiniz. En başta driver versiyonundan gpu tweak sürümüne saat hızlarından ekran kartı gddr3 mü gddr5 mi bunların yanı sıra kaç bit kaç gb bant genişliği kaç nano metrede üretilmiş tüm bilgiler burada bulunuyor.

 

İndirTık