×

ABBYY FineReader Online

ABBYY FineReader Online

Bulut tabanlı optik karakter tanıma hizmeti ABBYY FineReader Online ile düzenleyemeyeceğiniz belge yok.

Belge tanıma, veri yakalama, veri düzenleme ve de dil bilim teknolojileri alanında kendisini özellikle son yıllarda çok iyi yetiştirmiş ve de bu alanlarda lider yazılım şirketi olan ABBYY, FineReader Online adlı hizmetiyle OCR, yani optik karakter tanıma işlerinizi de bulut tabanlı olarak sürdürmenizi sağlıyor. OCR teknolojisi sayesinde, taradığınız veya fotoğrafını çektiğiniz herhangi bir kitap veya dergi sayfasını, düzenlenebilir Word veyahutta isteğinize göre Excel belgelerine dönüştürmeniz mümkün. Bu sayede, örnek vermek gerekirse ödeviniz için ihtiyaç duyduğunuz bir metni kitaptan almak veya basılı belgeleri dijital olarak arşivlemek istemeniz halinde bunları tek tek elle yazmak yerine direk olarak taratarak dijital ortamda arşivlemeniz kolaylaşıyor. Benzer şekilde, kilitli PDF dosyalarını ve grafik olarak kaydedilmiş olan yazıları da dönüştürmeniz bu program sayesinde mümkün.

Geleneksel OCR yazılımları tek bir satın alma bedeli karşılığında sınırsız miktarda belge tarama imkanı sağlıyor olsa da, yüksek maliyetleri dolayısıyla cep yakar nitelikte oluyor. Dolayısıyla, sadece birkaç belge taramayı düşünüyorsanız yazılım yüklemenize dahi gerek kalmadan ve de oldukça düşük maliyetli olan bu online hizmet sizin için biçilmiş kaftan oluyor.

FineReader Online’ın çalışma mantığı ise oldukça basit; Taradığınız veya fotoğrafını çektiğiniz belgeleri siteye yüklüyorsanız, ABBYY sunucularında birkaç saniye içinde işlenerek düzenlenebilir belgeye dönüştürülen belgeler, sizin istediğiniz biçimde karşınıza getiriliyor.Program Microsoft Word,Excel,aranabilir PDFRTF,TXT ve ODT gibi uzantıları desteklemekte. Hizmeti kullanmak için, sadece dönüştürmek istediğiniz sayfa sayısı kadar kredi satın alıyorsunuz.

FineReader Online, Türkçe dilini desteklediği gibi toplamda 42 dili destekliyor. Hatta birden fazla dilde yazılmış sayfalar için aynı anda 3 dil seçmeniz de mümkün. Servisin el yazısını tanımadığını hatırlamayı da burada unutmamak gerekir diye düşünüyoruz. Özellikle düz yazılardan oluşmuş sayfalarda mükemmele yakın sonuçlar elde ediliyor.